Kom wonen in het mooiste en groenste stadsdeel van Groningen.

Wonen tussen natuur en stad. Dat is Meer Wonen.

Woon je in Meerstad, dan woon je in het mooiste en groenste stadsdeel van Groningen! Hier geen verkeer dat raast, maar riet dat ruist. Bekend om de ruimte, het groen en het Woldmeer. De plek waar kinderen zorgeloos kind zijn, waar vitaal leven gestimuleerd wordt en waar duurzaamheid de normaalste zaak van de wereld is. Hier woon je in het meest groene en waterrijke stadsdeel van Groningen aan de rand van het schitterende Woldmeer.

Rustig wonen, met stadse voorzieningen om de hoek

Tussen de bestaande karakteristieke boerderijen en landelijke woningen is een kleinschalig en gezellig woonbuurtje ontstaan; dit is Meer Wonen. Hier heb je alle ruimte om te genieten. Hier kom je thuis. 

In Meer Wonen is plek voor 19 vrijstaande woningen. Er zijn inmiddels 11 woningen gebouwd en er is 1 in aanbouw. Voor de 7 kavels van fase 2 zoeken we toekomstige bewoners.

De kavels van Meer Wonen Fase 2 liggen aan een rustige doodlopende straat aan de rand van de wijk Meeroevers. Rustig wonen dus! Langs de straatjes groeien fruitbomen en er zijn veel groene speelplekken te vinden. Het strandje aan het Woldmeer is om de hoek. 

Meeroevers ligt in het centrale westelijke deel van Meerstad, tussen het Woldmeer en de Hoofdweg richting Harkstede. Mede dankzij een actieve buurtvereniging hangt er een gezellige sfeer in deze wijk. Er is een basisschool met kinderopvang en een gezondheidscentrum. Er zijn speelplekken, een moestuin en er is zelfs een kleinschalig strand waar je heerlijk kunt kajakken, suppen, en zonnen in de zomer.

Voorzieningen

Bereikbaarheid

P+R Meerstad ligt aan de Driebondsweg. De gratis Park and Ride heeft ongeveer vierhonderd parkeerplaatsen. Er zijn fietskluizen en overdekte, afgesloten fietsenstallingen voor bedrijven. Per uur rijden er zes bussen. QLink lijn 5 rijdt vanaf Tersluis langs het UMCG en het centrum naar het Centraal station Groningen.

ICONEN_KUUB_Tekengebied 1 kopie 9Created with Sketch.

Scholen en onderwijs

Op nog geen twee minuten fietsen is een basisschool met kinderopvang. Kinderen wat groter? Dan is er volop keuze uit middelbare-, en hogescholen in de stad Groningen, allen op fietsafstand. 

Winkels

Je pakt je fiets en staat 20 minuten later al op de Grote Markt van Groningen met tal van restaurants en cafés. Voor de dagelijkse boodschappen fiets of rijdt je in een paar minuten naar de nabijgelegen supermarkt.